Trainingsacteur

Levend lesmateriaal

Ik ben trainingsacteur, gespecialiseerd in onderwijssettings

Een trainingsacteur speelt rollen binnen leersituaties. Denk aan rollenspellen bij een training, assessment of coachingstraject. Bedrijven huren mij in als trainingsacteur, zodat werknemers of studenten vaardigheden kunnen oefenen met mij als levend lesmateriaal.

Afhankelijk van de leervraag, zet ik verschillende personages in, bijvoorbeeld een hooghartige huisarts, een veeleisende opvoeder of juist een leidinggevende, die geen sturing geeft. Ik haal veel inspiratie uit mijn onderwijsachtergrond als intern begeleider voor de rollen die ik neerzet.

Wat heb ik te bieden?

Paul Francken trainingsacteur Nijmegen

Veiligheid

Een veilige sfeer is een basisvoorwaarde om te kunnen leren. Samen met de trainer zorg ik ervoor dat cursisten ontspannen durven te oefenen.

Geloofwaardig spel

Ik bied natuurlijk spel op een manier, die past bij de situatie die de cursist wil oefenen. De cursist en de training staan te allen tijde centraal in hoe ik de rol neerzet.

Duidelijke feedback

Cursisten leren door middel van eerlijke feedback op proces. Ik geef die dan ook bondig en to-the-point.

Onderwijs specialisatie

Dankzij een achtergrond als leerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs heb ik mij kunnen specialiseren in onderwijsgerelateerde vragen. Ik vind het dan ook leuk om juist daar leerkrachten, ib’ers en directie te ondersteunen bij bijvoorbeeld gesprekstechnieken.